tiistai, 14. elokuu 2007
Ihka ensimmäinen vaahtokarkkitaikinakakkuni!
Pohja oli ostopohja, elikäs Prismasta mukaan tarttui tämmönen Wiener Boden kun en ois millään ehtiny ite tekemään kakkupohjaa, mutta pohja oli siis hyvä.
Täytteeksi laitoin
sekotin puolet tuosta keiju-tuorejuustosta ja puolet tuosta mansikka-shampanjahillosta ja sötkötin tasaseksi massaksi.
Ja näiden perään vielä
ja ai että oliki hyvä täyte! Mariannemurskaa meni koko pussillinen mutta tuota tummaa suklaata vain noin puolet tuosta levystä (elikäs 75 grammaa). Ja pari purkkia vaahdotin tuota Flora Vispiä, toiseen purkilliseen sulatin tuota tummaa suklaata ja toiseen purkilliseen tuon mariannemurskan. Laitoin sitten niin että ekaan väliin tuli tuota mariannemurskamoussea ja sitä hillo-tuorejuustoseosta ja toiseen väliin tuli tuota samaa hillo-tuorejuustoseosta ja tummasuklaamoussea. Kun olin täyttänyt kakun, yhdistin nämä loput vaahdot ja vetasin ne kakun päälle ja kakku jääkaappiin hyytymään.
Lopputulos oli tällainen
Tähän päälle kaulin levyn vaahtokarkkitaikinaa
Reunoille vetasin tasoitukseksi Flora Vispiä johon oli sekoitettu hivenen verran vihreää elintarvikeväriä ja tomusokeria.
Ja vihdoin pääsin pursottamaan
Joo, pursotusjälki ois voinu olla vähän parempaakin... Olen viimeksi pursotelu joskus 15 vuotta sitte ku tein ylioppilaskakkua tai jotain muuta vastaavaa... sen jälkeen on tullukki tehtyä lähinnä sacher-torttua, ja siinähän ei tunnetusti niitä pursotuksia ole... :)
Ja tässä sitte valmis kakku kaikkine koristeineen
Kuva otettu kamerakännykällä aamulla ennenku ukko vei koko komeuden työpaikalleen. Digikameralla otettu kuva (yöllä) oli sen verran suttunen että tuosta saa paremmin selvää.
Ja tässä sitten koristeet kuivumassa ennen kakunpäälle asettamista (ohje löytyy Marien sivuilta)
Kommentit