Olin menossa mammojen tapaamiseen ja päätin viiä jottain mukana. Jääkaapissa kummitteli avattu purkillinen maapähkinävoita joten päätin tehä amerikkalaisia muffinsseja siihen tapaamiseen. No, ei kummittele se maapähkinävoi enää =) Muffinssit oli kyllä herrrkullisia, teen kyllä toistekki!

Amerikkalaiset kuorrutetut muffinssit

5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl sokeria
5 dl maitoa
2,5 dl maapähkinävoita
100 g sulatettua suolatonta voita
4 munaa
2 tl vaniljaesanssia
250 g maitosuklaata

Sekota kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahoksi, justiin sen verran että ovat sekasin, kovaa valakosta vaahtoa niistä ei tarvi tehä, lisää loput kosteat ainekset (vaniljaesanssi, maito, sula voi) ja sekoita. Lisää kuivat ainekset ja rouhittu suklaa. Sekoita kunnolla. Jaa muffinssivuokiin niin että täytät 2/3 vuuista. Pistä uuniin paistumaan 175 asteeseen noin 25-30 minuutiksi.

Kuorrute:

250 g tomusokeria
100 g suolatonta voita
2 rkl kermaa
1 tl vaniljaesanssia

Nämä vispattiin niin kuohkeaksi vaahdoksi kun vaan sai ja sitte värjäsin vihreällä ja keltasella.

Pursottelin Wiltonin tyllilla nr. 136 (keltaset pursotukset, tuli ihan spagettimaista jäläkeä)  ja nr. 106 (vihiriät pursotukset) muffinssien päälle tuota kuorrutetta ku en halunnu ihan tylsännäköstä tasasta jäläkeä tehä. Ja päälle laittelin niitä Wiltonin silikonimuotilla marsipaanista ja suklaasta tehtyjä pieniä kukkasia.

963575.jpg

963577.jpg