Isänpäivähän ol ja män mutta nytten vasta saan nämä ruokakuvat tänne blogiin. Vähän ryki kone niin ettei meinannu tulla siitä isänpäiväkakunkaan laittamisesta mittään.

No niin, elikkä lounaaksi meillä nautittiin Pastaa viikunoilla ja parmankinkulla. Pastan reseptin näin ohimennen jossain telkkarikokkiohojelmassa ja sävelsin sitte omiani ne loput ku vaan alun näin elikäs tuon kastikkeen.

Kastike:

2 tlk flora kevyttä ja paksua
2 valkosipulin kynttä
1 keskikokoinen sipuli
öljyä
noin 150 g sinihomejuustoa
mustapippuria
suolaa
n. 1,5 dl Tokaijia (voi käyttää myös ihan normivalkkaria)

Ja kuullotetaan sipulit öljyssä (ei saa ruskistaa!), lisätään viini (tuo Tokaiji toi tosi kivan hieman makean vivahteen kastikkeeseen) ja annetaan vähän aikaa porista, lisätään ruokakerma ja sitte perään sinihomejuusto. Annetaan kiehahtaa ja saeta, maustetaan mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Viikunat tein niin että halkasin ne neljään osaan, kiersin ympärille parmankinkkusiivun ja paistoin kuivalla kuumalla pannulla. Paistoin vielä koristeeksi loput parmankinkkusiivut ja revin niistä semmosia suikaileita. Nakkelin vielä koristukseksi muutaman paahdetun pinjansiemenen.

1065932.jpgIltasella syötiin sitte vähän pitemmän kaavan mukkaan elikäs alkupala ja pääruoka. Alkupaloiksi oli lohicarpacciota ja pääruuaksi poron ulukofilettä ja kasviksia.

Lohicarpaccioon mie laitoin tietysti ohueksi siivutettua lohta, päälle suolakukkasia ja mustapippuria, muutama loraus tryffeliöljyä, granaattiomenansiemeniä, paahdettuja pinjansiemeniä, mätiä ja vesikrassia. Tässä lopputulos ja jumaklavita olipas nannaa =)

1065940.jpg


Ja tämän jäläkeen oli poron vuoro... Meku ollaan tämmösiä raavaita lihansyöjiä niin lihan täytyy olla puoliraakaa. Tai ainaki niin että veri tirskahtaa ku haarukka ossuu =) No tässä porossa ei tirskahtanu veri ku paistoin äkkiseltään pinnat ruskeiksi ja pistin 75-asteiseen uuniin sitte vuuassa oottamaan kuhan ollaan tuo alakupala syöty. Eli kivan punaseksi jäi sisältä, oli mureata ja aivan taivaallisen hyvvää :) Lisukkeena ite tehtyjä porkkanalastuja (porkkanaa, mustapippuria, suolaa öljyä ja uuniin 200 astetta niin kauan ku ovat kypsiä), punaviinillä glaseerattuja (oho, olipa hiano sana!) kirsikkatomaatteja ja hunajasinapilla ryyditettyjä sokeriherneitä (neki oli Keniasta asti pitäny tuua....). Ja palanpainikkeeksi oli espanjalaista Museum Real, Reserva 2002 - viiniä (laivalta ostettiin ku eihän tuota Alkosta saa) ja sopi muuten pirun hyvin tuon riistan kanssa.

1065968.jpg