Mietin jotta mitäkä hyvvää sitä tekis... (ihan niinku ei ois viime viikonloppuna tarpeekseen kakuista saanu) ja päätin sitte että kokkeilempa reseptiä joka on päässäni muhinu monta päivää. Ja tein piparkakkujuustotortun uunissa jonka "täytin" luumumoussella. Tästä saapi heleposti gluteenittoman ku jättää nuo piparimuruset pois ja laittaapi tuohon tuorejuustosekotukseenki purkillisen luumusosetta.

Ja ihan on omakehittelemä ohoje =)

Pohoja:

80 g rouhittua mantelia
160 g mantelijauhoja
3 kananmunan valkuaista
makeutusainetta (sokeri, canderel, hermesetas) oman maun mukkaan. Mie kokkeilin tällä kertaa hermesetakseen tehä

Vispaa valkuaiset vaahoksi ja lisää makeutusaine ja nuo mantelit. Painele irtopohjavuuan pohjalle ja osittain sivuillekki ja paista noin 175 asteessa n. 10-15 minuuttia. Valmista tällä välin täyte:

200 g Sunnuntai vanilja tuorejuustontyyppistä kasvirasvavalmistetta
200 g maustamatonta creme bonjouria
3 kananmunaa
1 keltuainen
makeutusainetta oman maun mukkaan
1 prk (200 g) Ingmannin keittiöni - ranskankermaa (tais olla peräti se 5% rasvaa sisältävä versio)
2 tl vaniljasokeria
piparkakkumurusia

Vatkaa munat, lisää makeutusaine ja vatkaa. Lisää vähitellen muut ainekset ja vatkaa joka välissä. Kaada vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa 150 asteessa noin 50 minuuttia.

Mie tein vielä niin että pistin puolessavälissä tuota paistoaikaa semmosen metallikulhon tuohon juustomassan päälle että sain muodostumaan kuopan siihen. Sitte ku koko komeus oli otettu uunista ja jäähtyny niin levitin siihen kuoppaan luumumoussea (jonka tein siis 2,5 dl flora vispiä, tomusokeria ja 1 prk semperin luumusosetta ja loraus, ylläriylläri: Amarettoa!). Loput pursottelin sitte reunoille. Päälle viskelin piparimurusia ja semmosia helmiäiskuulia jokaisen ruusukkeen keskelle (ei taia näkyä tuossa kuvassa juuri mitenkään).

Mie tein tuon semmosessa 26 senttiä halkasijaltaan olevassa irtopohjavuuassa ja laitoin leivinpaperin sinne pohjalle niin oli helepompi siirtää alustalle.

1067526.jpg