Seuraavista kakuista tulee kuvat het ko saan ne otettua ja joulun jäläkeen koneelle ladattua.

Arabialainen maustekakku

3 munaa
3 dl sokeria
200 g voisulaa
1 dl rouhittuja pähkinöitä
2 dl kermaa (käytin flora vispiä, katotaan miten se tässä kuivakakussa menee)
3/4 tl suolaa
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl muskottipähkinää
1 rkl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Lisäsin taikinaan vielä noin desin hunajapaahdettuja kookoshiutaleita.

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää voisula, kerma ja pähkinät. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Voit kuorruttaa jäähtyneen kakun: Sekoita keskenään 4 dl tomusokeria, 6 rkl voisulaa, 1 keltuainen, 2 1/2 tl kanelia ja 2-3 rkl kylmää kahvia. Levitä kakun päälle.

Ite lisäsin tuon kuorrutteen päälle vielä hieman niitä hunajapaahettuja kookoshiutaleita.

 



Itävaltalainen kanelikakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl rusinoita
2 dl omenasosetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään munat yksitellen vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen omenasoseen kanssa taikinaan. Paistetaan 175 asteessa noin tunti.