Tämän ohjeen bongasin jälleen kerran Marien sivuilta =) Muuntelin sitä hieman oman maun mukaiseksi ja aivan ihana tuli!

Pätkis suklaatuorejuustokakku

pohja:

1 pkt (175 g) minttudominokeksejä
75g sulatettua margariinia

Täyte:

1 levy Fazerin vaaleata maitosuklaata

5 pätkistä

1 prk Keiju- vaniljatuorejuustovalmistetta

1 tl vaniljasokeria

2 munankeltuaista

2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria

2 1/2 dl flora vispiä

5 liivatetta + 2 rkl kuumaa amarettolikööriä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurut. Painele seos vuoan pohjalle ja pistä vuoka jääkaapiin asettumaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulaksi. Rouhi pätkikset reippaalla kädellä karkeaksi rouheeksi. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sulatettu suklaa, pätkisrouhe, vaniljasokeri ja keltuaiset. Sulata liivatteet kiehuvan kuumaan nesteeseen. Valuta ohkaisena nauhana tuorejuusto suklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto.  Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Tässä sitten valmis torttu. Oli meidän vuosipäivä joten tein tuohon päälle koristeita vaahtokarkkitaikinasta (jäi tähteeksi edellisestä kakusta jonka mies vei työpaikalleen, siitä mulla ei oo vielä kuvia) ja sitten pursottelin vielä Flora Vispiä tuonne reunoille (värjäsin sekä punaiseksi että vihreäksi elintarvikeväreillä) ja vähän päällekin =) Ja nuo pienet pallukat on Hopeahelmikoristeita (ostin Prismasta).

821963.jpg