Oli taas jonniinlainen juhlapäivä ja kyhäsin Tiramisun. Ihan ensimmäisen eläissäni tein. En mie ollu ennen tajunnukkaan miten heleppo tuo Tiramisu on tehä :)

Tiramisun pääaineksethan on ne sormenmuotoset keksit, vahva kahvi ja mascarpone-juusto. Ja näin mie sen tein:

Ensin tein sen kahviseoksen eli keitin tosi vahavan espressokahvin ja siihen lisäsin sitte muut ainekset

3 dl vahvaa espressoa
3 rkl Amarettoa (sitä mantelilikööriä, voi käyttää myös esanssia tai Marsala-viiniä)
3 rkl sokeria

Annetaan jäähtyä kunnolla

Sitte tein sen täytteen.

500 g mascarpone-juustoa
2 prk Flora Vispiä
loraus Amarettoa
5 rkl tomusokeria
1 pussi Blå Bandin vanhanajan vaniljakastiketta tehtynä 3 dl:aan maitoa

Eli vatkasin Flora Vispin ja tomusokerin vaahdoksi, lisäsin siihen kunnon lorauksen Amarettoa ja ne juustot. Vatkasin uudelleen sekasin ja lisäsin sitte tuon vaniljakastikkeen.

Ja vielähän tarvitaan Tiramisuun ne keksit. Käytin

250 g Savoiardi - keksejä (ostin Lidlistä sillonku siellä oli ne Italiaviikot)

Ja sitten alkaa kokoaminen. Jokainen keksi kastellaan siinä kahviseoksessa ja ladotaan vuokaan. Kun yks kerros on saatu ladottua niin kaadetaan päälle puolet tuosta kermavaahto-juustomassasta ja sitte toinen kerros niitä keksejä ja loput siitä kermavaahtomassasta siihen päälle. Tasoitetaan ja sihdataan sokeroimatonta kaakaojauhetta vielä koristeeksi.

Mie lisäsin siihen vielä pursotuksia reunoille (eli otin tuota vaahdotettua Flora Vispiä suurinpiirtein pari desiä sivuun ja värjäsin pinkiksi) ja nostelin muutaman marsipaanipäivänkakkaran koristamaan. Ja niitä aiemmin pikeeristä pursottelemiani kökkösiä. Vai tähtiäkös niitten piti olla :)

Tässä herkullinen lopputulos (vaan puolet vuuasta ku kuvankäsittelyohojelma litisti koko kuvan niin ettei siinä ollu mitään järkeä enää). Katosi kyllä aikas nopiasti parempiin suihin. Leipurin mielestä oli misussa aivan liian vähän Amarettoa :)

933560.jpg