Mietin yks ilta että mitähän sitä ehtis tehä iltapalaksi ku keittiöaika oli kortilla ja kauppaki oli jo mennynnä kiinni (oli siis lauantai). No, lohta on aina pakastimessa joten mie päätin väsätä siitä piirakan. Pohja on omasta päästä ja määrät on suhteellisia, ainua mikä pyssyy vakiona on kuivahiivan määrä, muuten teen ihan näppituntumalla =)

Lohipiirakka

Pohja:

1 dl vettä
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
öljyä
valkopippuria

Sekota kaikki kuiva-aineet keskenään. Kuumenna vesi mikrossa 43-asteiseksi ja lisää jauhoihin öljyn kanssa. Alusta taikinaksi.  Painele vuokaan.

Täyte:

300 g lohta
2 pientä purkkia (n. 250 g) säilöttyjä tomaatteja (niitä semmosia Scala-lasipurkkeja)
2 munaa
1 purkki Flora Kevyt & Paksu-ruokakermaa
kylmäsavulohituorejuustoa
tilliä
suolaa
mustapippuria hivenen

Lado lohiviipaleet pohjan päälle, tilliä ja sen jälkeen tomaatit. Sötkötä munat, mausteet ja ruokakerma sekasin ja kaada päälle.

Paista koko komeus 200 asteessa noin 30 min.

963896.jpg