sunnuntai, 7. lokakuu 2007
Lohta nam!
Lohipiirakka
Pohja:
1 dl vettä
n. 3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
öljyä
valkopippuria
Sekota kaikki kuiva-aineet keskenään. Kuumenna vesi mikrossa 43-asteiseksi ja lisää jauhoihin öljyn kanssa. Alusta taikinaksi. Painele vuokaan.
Täyte:
300 g lohta
2 pientä purkkia (n. 250 g) säilöttyjä tomaatteja (niitä semmosia Scala-lasipurkkeja)
2 munaa
1 purkki Flora Kevyt & Paksu-ruokakermaa
kylmäsavulohituorejuustoa
tilliä
suolaa
mustapippuria hivenen
Lado lohiviipaleet pohjan päälle, tilliä ja sen jälkeen tomaatit. Sötkötä munat, mausteet ja ruokakerma sekasin ja kaada päälle.
Paista koko komeus 200 asteessa noin 30 min.
Kommentit