Nonniin! Pääsin mieki taas mieliharrastuksen pariin ku tuo Isänpäivä on huomenna (tai siis tännään...). No, mitempä muutenkaan sitä isiä juhlis ku täytekakulla. Tämä kakku on ukolleni, oma isäni saa oman kakkunsa vähän myöhemmin (maantieteelliset rajoitteet estää nääs).

Tein kuuden munan pohjan ja väliin laitoin kahta erilaista moussea, kostutin ukon lempiviskillä (skottilaista single maltia, tietenki). Ja ku Skotlannista molemmat tykätään ku hullu puurosta niin maalasin hilpeän säkkipillinsoittajan kakun päälle. Pitemmittä jorinoitta, tässä tuloo ohjeet ja kuvat seuraapi perästä.

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
loraus Amarettoa (tätä tuntuupi olevan nykyjään joka leivonnaisessa mitä mie teen)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää Amaretto ja sihdatut kuivat ainekset. Sekota hyvin. Paista 175 astetta noin 1 tunti.

Täyte 1
2,5 dl flora vispiä
tomusokeria oman maun mukkaan
150 g geisha-suklaata

Täyte 2
2,5 dl flora vispiä
tomusokeria oman maun mukkaan
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä (soseutettuna)

kostutukseen viskiä, sokeria ja vettä.

Tähän kakkuun ei tullunna minkäänlaisia hilloja välliin koska lutrasin tuota kostuketta sen verran enemmän ettei oo kuiva sisältä. Ja nuo täytteet antaa ihan riittävästi makeutta. Jos haluaa niin tuon geishamoussen alle voipi laittaa vadelmahilloa ja mangomoussen alle voi sipasta vaikka mangososetta tai aprikoosihilloa.

Tässä kuvat koristeista. Maalauksen pohjana vaahtokarkkitaikinaa, maalattu Wiltonin geeliväreillä. Kukat ja kirjainpalikat marsipaania ja maalaukset Wiltonin geeliväreillä. Näköjään aurinkoki paisto ku otin kuvaa, harvinainen ilmiö tälle syksylle... =)

1051652.jpg

Ja tässä kakku, pursotukset kolmella eri tyllalla (Wilton nr. 123, 106 ja 48), flora vispi värjätty Wiltonin geeliväreillä oranssiksi, niinku pillipiiparin partaki kuvassa =)

1051655.jpg

Ja tässä päältä

1051657.jpg